Brandlarm

Ett godkänt brandlarm är ett måste i alla hem. Om du har ett bra brandlarm kan en eldsvåda begränsas och släckas innan den hunnit sprida sig i hela huset och dessutom räddar brandlarm liv. Om det börjar brinna när du sover och du inte har ett brandlarm finns det risk för att du inte vaknar och det är ju minst sagt katastrofalt.

Nu ska vi på villalarm24.se titta på tre olika lösningar som kan passa bra för dig som utöver ett villalarm även vill ha brandlarm.

Separata brandlarm

Du kan köpa vanliga brandlarm på nätet till ett riktigt bra pris och dessa brandlarm ger dig en betydligt större säkerhet än om du inte har något brandlarm alls. Om det börjar brinna börjar ett sånt här brandlarm tjuta, men det är sällan dessa brandlarm kommunicerar med varandra utan det är bara de brandlarm som känner av röken som tjuter. Det här är inte speciellt bra om till exempel ett brandlarm börjar tjuta långt ifrån trappan på nedervåningen om hela familjen sover på övervåningen. En annan nackdel med riktigt billiga brandlarm är att du inte vet hur bra de egentligen är.

Brandvarningssystem

Om du skaffar ett brandvarningssystem kommunicerar brandlarmen med varandra, vilket innebär om ett larm regerar på rök börjar alla brandlarm att tjuta. Den här lösningen är därför bra mycket bättre än att skaffa billiga brandlarm. Ett brandvarningssystem kan också vara uppkopplat till en larmcentral, vilket är riktigt bra om du inte är hemma när det börjar brinna. Securitas Direct, till exempel, har ett mycket bra brandvarningssystem som är kopplat till en larmcentral.

Brand- och villalarm i ett

Om du både vill ha ett villalarm och ett bra brandlarm är den billigaste och bästa lösningen att du skaffar ett villalarmpaket som inkluderar både ett brandlarm och ett inbrottslarm och som är kopplade mot en larmcentral. Securitas Direct har även en sån lösning.

Senaste kommentarer
    Arkiv
    Kategorier
    • Inga kategorier