Vanliga frågor

Blir mitt hem verkligen säkrare med ett villalarm?

Ja, det blir det. Försäkringsbolagen, polisen och Stöldskyddföreningen är alla överens om att ett villalarm minskar risken för inbrott. De dekaler du fäster på dörren visar att du har ett villalarm som gör att inbrottstjuven drar sig för att göra inbrott i din villa. Om tjuven ändå bryter sig in är polis eller väktare och dina grannar snart på plats.

Blir min villförsäkring billigare om jag har ett villalarm?

Ja, i de flesta fall. Det beror på vilket villalarm du har och om försäkringbolaget anser att ditt larm håller måttet. Många försäkringbolag, till exempel Länsförsäkringar, kräver att larminstallatören är certifierad av SBSC eller ansluten till en branschorganisation. Ofta får du en lägre premie och/eller en lägre självrisk om du har ett villalarm som ditt försäkringsbolag har godkänt.

Behöver jag verkligen ett villalarm om jag knappt har något av värde?

Ja, det skulle vi vilja påstå. De flesta tycker att det är obehagligt att något ”förgripit” sig på deras hem och rotat runt bland deras saker. Om du får inbrott kan ditt hem bli upp och nedvänt och saker kan gå sönder, saker som inte är värda något för inbrottstjuven men som har ett stort värde för dig.

Kan jag ha villalarm om jag har husdjur?

Ja, det är inga som helst problem. De flesta villalarm reagerar inte på djur som väger under 30 kilo. Det finns även villalarm som kan anpassas efter större djur än så.

Kan jag ha villalarmet på när jag sover?

Ja, det finns villalarm som du kan larma på när du befinner dig i en annan del av villan.

Finns det villalarm som gör att brandkåren rycker ut direkt om det börjar brinna?

Ja, det finns faktiskt sådana villalarm, men villalarmet måste även ha en kamera som skickar bilder till en larmcentral. Om tydlig rökutveckling eller eld syns på bilden skickas en brandkår ut direkt.

Senaste kommentarer
    Arkiv
    Kategorier
    • Inga kategorier