Billigare försäkring med larm

Den största fördelen med att ha ett villalarm är att du minskar risken för inbrott och skadegörelse. Och om du ändå skulle drabbas av inbrott är chansen stor att tjuven snabbt ger sig av när villalarmet går och därför inte hinner stjäla så mycket. Det finns emellertid en annan stor fördel med att använda sig av ett villalarm: du får alltid en lägre villaförsäkringspremie om du har ett godkänt villalarm installerat i ditt hem. Nu ska vi på villalarm24.se titta på hur villalarmet ska vara beskaffat för att du ska få en billigare villaförsäkring.

Så får du en billigare försäkring med villalarm

  • Skaffa ett godkänt villalarm. Villalarmet ska vara certifierat av SBSC (Svensk Brand & säkerhetscertifiering) eller annan godkänd branschorganisation.
  • Villalarmet måste installeras av en godkänd larminstallatör som till exempel Svenska Larm, som du hittar här på villalarm24.se, som är en av polisen godkänd larminstallatör. Du får alltså inte installera ditt villalarm själv om du vill få en billigare försäkringspremie.
  • Skaffa ett villalarm där både ett inbrottslarm och ett brandlarm ingår, det finns de försäkringsbolag som ger dig en ännu billigare villaförsäkring då. Det finns även försäkringsbolag som kräver att du har ett kombinerat inbrottslarm och brandlarm för att du ska få en lägre försäkringspremie.
Senaste kommentarer
    Arkiv
    Kategorier
    • Inga kategorier